Správné skladování motorového křovinořezu/vyžínače

list In: Péče o stroje

Po dlouhé sezóně nastává pro Váš motorový vyžínač teprve koncem podzimu čas na odpočinek. Aby po zimě opět dobře pracoval, je nutno dodržet před jeho uložením několik zásad.

Shrnuli jsme zde pro Vás několik cenných tipů k údržbě :

Vyprázdnění palivové nádrže

Nářadí před uložením pečlivě vyčistěte a důkladně vyprázdněte palivovou nádrž (vyprázdnění karburátoru: Nechejte nářadí běžet na volnoběh, dokud se motor zcela nezastaví). Zkontrolujte, zda není nářadí znečištěno a nechejte je případně oschnout.

Kontrola zapalovací svíčky

Vymontujte zapalovací svíčku a prohlédněte si ji. Má-li zapalovací svíčka hnědé elektrody, je v pořádku. Pokud by zapalovací svíčka vypadala jinak, musí se vyčistit nebo vyměnit za novou.

Kontrola nože

Sejměte kovový vyžínací nůž a důkladně jej očistěte. Zkontrolujte, zda není poškozený a naneste na něj ochranný prostředek proti korozi. Je-li to třeba, můžete si nechat kovové žací nástroje naostřit u odborného prodejce STIHL.

Žací struny skladujte přez zimu ve vlhku.

Aby žací struna zůstala pružná, vyjměte cívku se strunou a skladujte ji ve vlhku. Dva, tři dny před novou sezónou můžete strunu vložit přímo do vody. To ji udrží pružnou a ohebnou (platí i pro plastové nože PolyCut).

Zavěšený stroj nezabírá místo

Ideální skladování vyžínače/křovinořezu je ve svislé poloze, zavěšený na stěnu. Pro úsporu místa je navíc vhodné sklopit rukojeť

Upozornění!

Přečtěte si prosím vždy pečlivě návod k obsluze Vašeho stroje a řiďte se v něm uvedenými pokyny. Kromě toho Vám vždy rádi a ochotně poradíme v naší prodejně.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec